Μακαρόνια με κιμά

 

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  •  ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτί  χυμό ντομάτας
  • 1/2 κ.τ.γ. κοφτό κανέλα
  • 1/2 κ.τ.γ. κοφτό γαρύφαλλο
  • αλάτι + πιπέρι κατά βούληση
  • 2 πακέτα μακαρόνια σπαγγέτι Νο 5
  • κεφαλοτύρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κιμά μέχρι να πάρει χρώμα.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βάζουμε το αλάτι , το πιπέρι, τη κανέλα , το γαρύγαλλο και το πελτέ ντομάτας.

Αφήνουμε 1΄ να ψηθεί ο πελτές και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και νερό μέχρι να σκεπάσει το κιμά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά,  κλείνουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45΄ περίπου.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία.Σουρώνουμε και βάζουμε στη κατσαρόλα ελαιόλαδο να κάψει. Ξαναρίχνουμε τα μακαρόνια και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια να πάει το λάδι παντού.

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας ρίχνοντας μια γενναία ποσότητα τριμμένο κεφαλοτύρι !!!

Σχολιάστε