Εύκολη τούρτα αμυγδάλου

 

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι βανίλιας
  • 2 συσκευασίες κρέμα μιλφέιγ
  • γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της κρέμας
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για να κάνουμε ένα αραιό σιρόπι.

Χτυπάμε τις κρέμες με το γάλα.

Σιροπιάζουμε το 1º παντεσπάνι και στρώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας.Συνεχίζουμε και με το 2º παντεσπάνι την ίδια διαδικασία.

Τοποθετούμε το 3º παντεσπάνι.

Χτυπάμε σε σφικτή σαντιγύ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και απλώνουμε σε όλη τη τούρτα,πάνω και στα πλαϊνά τοιχώματα.

Τέλος διακοσμούμε με το αμύγδαλο.

Σχολιάστε