Τυρόπιτα με κρέμα σιμιγδάλι

 

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ.σ. σουσάμι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα και το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και όταν αρχίσει να παίρνει βράση και να πήζει το μείγμα βγάζουμε τη κατσαρόλα μας από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας.Προσέχουμε να πιάνει και τα πλαϊνά για να εγκλωβίσουμε τη κρέμα μέσα και να μην έχουμε ατυχήματα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αδειάζουμε το μείγμα μας μέσα και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.

Βρέχουμε με λίγο νερό το φύλλο μας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε στους 150° για 60΄ περίπου.  

Σχολιάστε