Τα μηλοπιτάκια της μαμάς

Ας δούμε πρώτα τα υλικά μας!!!

για τη ζύμη θα χρειαστούμε :

  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό αρετσίνωτο

για τη γέμιση θα χρειαστούμε :

  • 2 μήλα τριμμένα
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. καρύδια κοπανισμένα
  • 2 κ.σ. σταφίδα
  • 1 κ.γ. κανέλα

extra υλικό :

  • άχνη ζάχαρη

 

Ας δούμε τώρα πόσο εύκολα φτιάχνονται!!!

 

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και το κρασί.

 Ανακατεύουμε και έχουμε  στη στιγμή  ένα ζυμαράκι  πολύ μαλακό που όμως δε κολλάει στα χέρια μας.

Καθαρίζουμε τα μήλα μας και τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.

Σπάμε τα καρύδια μας.

Προσθέτουμε μέσα στα μήλα τις σταφίδες, τη φρυγανιά, τα καρύδια και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 25 μπαλάκια.Τα πιέζουμε με το χέρι μας να ανοίξουν και προσθέτουμε 1 κ.γ. γέμιση σε κάθε ένα από αυτά.

 

 

Κλείνουμε με το χέρι μας και δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου.

Βάζουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα ή ένα ταψί και τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια μας λίγο αραιά.

 

 

 

Ψήνουμε στους 180° με 200° έως ότου πάρουν χρώμα.Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα περνάμε μέσα σε ζάχαρη άχνη.

 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! 

 

 

Σχολιάστε