Πατατοσαλάτα

 

 

ΥΛΙΚΑ…

  • 3 μέτριες πατάτες
  • 3 μικρά καρότα
  • 4 αυγά
  • 2 γυάλινες συσκευασίες μαγιονέζα
  • 400 γρ. ζαμπόν
  • 300 γρ. κιτρίνο τυρί
  • λίγες τουφίτσες μαϊντανό 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ…

Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα σε αλατισμένο νερό.

Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε κυβάκια.

Στο ίδιο σκεύος κόβουμε και προσθέτουμε το ζαμπόν και το τυρί.

Ρίχνουμε τα 2/3 της μαγιονέζας και ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε τα αυγά .Τεμαχίζουμε τα 3 και τα προσθέτουμε και αυτά .Με απαλές κινήσεις γα να μη λιώσουν τα ενσωματώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα .

Αδειάζουμε σε μια στρογγυλή σουπιέρα .Πιέζουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα.

Κόβουμε το αυγό και μαζί με τα τουφάκια από το μαϊντανό στολίζουμε τη πατατοσαλάτα μας. 

Σχολιάστε