Συκώτι ψητό στα κάρβουνα

 

 

Αξίζει να γνωρίζουμε…

Το συκώτι είναι μια άριστη πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας και είναι φυσική πηγή σιδήρου .Είναι όμως και από τα πιο ευαίσθητα μέρη των οργάνων του μοσχαριού γι αυτό θέλει και μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια της παρασκευής μιας συνταγής.

ΥΛΙΚΑ…

  • 1 κιλό συκώτι κομμένο σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι & ρίγανη κατά βούληση
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ…

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ελαιόλαδο στο συκώτι.Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τα κάρβουνά μας και τοποθετούμε στη σχάρα το συκώτι μας.

Το γυρίζουμε συνέχεια μη μας καεί γιατί όπως είπαμε και πιο πάνω είναι ευαίσθητο.

Αν το παραψήσουμε θα σκληρύνει πολύ, θέλει μέτριο ψήσιμο για να παραμείνει μαλακό και ζουμερό.

 

 

Σχολιάστε