Χοιρινό με κουσκουσέ

 

 

ΥΛΙΚΑ…

  • 1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό ξεκοκαλισμένο
  • 1 κιλό κουσκουσέ
  • 1 συσκευασία χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι + πιπέρι κατά βούληση
  • κανέλα + γαρύφαλλο κατά βούληση
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ…

Τσιγαρίζουμε το κρέας.Βάζουμε το χυμό και το πελτέ ντομάτας.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ζωμό και προσθέτουμε το κουσκουσέ .

Ανακατεύουμε συχνά μη κολλήσει.

Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο μας , προσθέτουμε μέσα και το κρέας μας.

EXTRA TIPS…

Αφήνουμε αρκετό ζωμό στο φαγητό μας και το βγάζουμε από το φούρνο μας μη λασπώσει.

Σχολιάστε