Γιουβαρλάκια

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 φλ. ρύζι
  • 2  κρεμμύδια μέτρια
  • 2 κ.σ. δυόσμο ξερό
  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ζυμώνουμε καλά το κιμά σε μια λεκάνη με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ½  φλιτζάνι ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο.

Πλάθουμε  τα γιουβαρλάκια σε μικρό μέγεθος.Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και συμπληρώνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Όταν πάρουν μια βράση ρίχνουμε και το υπόλοιπο ρύζι.

Μόλις γίνει το φαγητό μας χτυπάμε τα 2 αβγά με το χυμό των λεμονιών και ρίχνουμε σταδιακά  ζωμό από τα γιουβαρλάκια.

Ρίχνουμε το αβγολέμονο στη κατσαρόλα και κουνάμε καλά ώσπου να δέσει.

Σχολιάστε