Μαραθόπιτες

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ :

για τη ζύμη…

  • 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 φλ. του καφέ τσίπουρο ή ρακί
  • λίγο αλάτι
  • νερό όσο πάρει

για τη γέμιση…

  • 4 ματσάκια μάραθο 
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • λίγο αλάτι 
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας και αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

Ψιλοκόβουμε το μάραθο και τα κρεμμυδάκια.Ρίχνουμε αλάτι και με το χέρι μας τα ζουλάμε να μαλακώσουν.Προσθέτουμε 2 – 3 κ.σ. αλεύρι για να τραβήξουν τα υγρά.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και ανοίγουμε με το χέρι μικρά φύλλα.Βάζουμε από πάνω μια κ.σ. γέμιση και τα κλείνουμε σαν πουγκί.

Με το χέρι μας τα κάνουμε σαν μικρό  πιτάκι. Αλευρώνουμε το πάγκο μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε όσο πιο λεπτές πιτούλες μπορούμε.

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.

 

Σχολιάστε