Τούρτα καραμέλα – πραλίνα με μπισκότα

 

 

ΥΛΙΚΑ :

  • 2 τσίγκινα κουτιά φυτική κρέμα
  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
  •  1 φάκελο σαντιγί
  • 200 ml γάλα για τη σαντιγί
  • 5 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 ½ συσκευασία μπισκότα πτι – μπερ με γεύση σοκολάτα
  • 1/2 ποτήρι γάλα

για τη γκανάζ …

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

για το στόλισμα …

  • 1 συσκευασία μικρή πουράκια
  • λίγα σοκολατάκια με γέμιση καραμέλα ή maltesers
  • λίγες γκοφρέτες μακρόστενες ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Παίρνουμε ένα αποσπώμενο στρογγυλό ταψί. Βουτάμε μπισκότα στο γάλα και στρώνουμε  όλη τη βάση.

Χτυπάμε με το μίξερ τη φυτική κρέμα με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μισό μείγμα.

Συνεχίζουμε για άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία.

Στρώνουμε άλλη μια δόση μπισκότα.

Χτυπάμε τώρα τη σαντιγί με τη πραλίνα και τη προσθέτουμε από πάνω.

Βάζουμε τη τούρτα μας στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να παγώσει.

Ζεσταίνουμε καλά τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη κουβερτούρα να λιώσει.

Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει εκτός ψυγείου και τη ρίχνουμε πάνω από τη τούρτα μας.

Στολίζουμε από πάνω με τις γκοφρέτες, τα σοκολατάκια ή ότι άλλο επιθυμούμε και ξαναβάζουμε ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Αφού δούμε ότι ξεφορμάρετε εύκολα και έχει παγώσει σπάμε τα πουράκια και τα τοποθετούμε περιμετρικά.

 

Σχολιάστε