Χταπόδι ψητό στο φούρνο


 

 

 

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι στο χταπόδι και το αλείφουμε  να πάει παντού .

Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο τοποθετώντας το χταπόδι απλωμένο  μέσα σα να το ψήναμε στα κάρβουνα.Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο για να μ βγουν τα υγρά του κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Κόβουμε το χταπόδι μας σε μια πιατέλα.Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα 2 λεμόνια και τη ρίγανη.

Περιχύνουμε στο χταπόδι μας.

Ο τρόπος ψησίματος θα σας ανταμείψει γευστικά καθώς  είναι πιο μαλακό και δε μαζεύει όπως στα κάρβουνα.

Ψήνουμε στους 180° για 2 ώρες περίπου.

EXTRA TIPS :

Μην ανοίξετε καθόλου το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και μη ξετυλίξετε  το αλουμινόχαρτο.

Σχολιάστε