ΥΛΙΚΑ :
- 1 μεγάλο χταπόδι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι στο χταπόδι και το αλείφουμε να πάει παντού .
Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο τοποθετώντας το χταπόδι απλωμένο μέσα σα να το ψήναμε στα κάρβουνα.Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο για να μ βγουν τα υγρά του κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Κόβουμε το χταπόδι μας σε μια πιατέλα.Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα 2 λεμόνια και τη ρίγανη.
Περιχύνουμε στο χταπόδι μας.
Ο τρόπος ψησίματος θα σας ανταμείψει γευστικά καθώς είναι πιο μαλακό και δε μαζεύει όπως στα κάρβουνα.
Ψήνουμε στους 180° για 2 ώρες περίπου.
EXTRA TIPS :
Μην ανοίξετε καθόλου το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και μη ξετυλίξετε το αλουμινόχαρτο.