Χαλβάς σιμιγδαλένιος


 

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι (1 χοντρό +1 ψιλό)
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 1 κ.τ.γ. κοφτό κανέλα
  • 120 γρ. αμύγδαλα (άψητα,καθαρισμένα και κομμένα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, χωρίς να κάψει πολύ.Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.

Έχουμε βράσει για 5 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και τη κανέλα. Δε φτιάχνουμε σιρόπι,απλά θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα στο σιμιγδάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά  και ρίχνουμε το καυτό μείγμα ζάχαρης, ανακατεύοντας προσεκτικά γιατί πιτσιλάει πολύ και καίει αρκετά.

Αδειάζουμε σε μια  φόρμα . Αφήνουμε να σταθεί για  20 λεπτά περίπου, ώστε να ξεφορμαριστεί χωρίς πρόβλημα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα  και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Σχολιάστε