Φακές σούπα

 

 

ΥΛΙΚΑ :

  • 500 γρ. φακές
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 – 4 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τρίβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι.

Βάζουμε τον πελτέ, τις φακές, τις οποίες έχουμε πλύνει πρώτα και ρίχνουμε νερό μέχρι να τις σκεπάσει.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσουν.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Σχολιάστε